Francesca Johnson är en medelålders kvinna som bor med sin familj i Madison County i delstaten Iowa. Hon tillbringar sina dagar som hemmafru där hon tar hand om sin familj samt arbetet på gården.

Francesca, som är av syditalienskt ursprung, bär på en outtalad dröm om en annan tillvaro långt bort från rutinerna och tristessen på gården. En dag åker maken och barnen bort över helgen och lämnar Francesca ensam på gården. En dammig pick-up kör oväntat upp på gårdsplanen och ur bilen stiger den spännande och äventyrlige fotografen Robert Kincaid.

Kincaid, som arbetar för National Geographic, undrar om Francesca vet vägen till de berömda övertäckta broarna i Madison County, som han önskar fotografera. Hon erbjuder sig att hjälpa honom och en kort men intensiv och bitterljuv kärlekshistoria tar sin början.

 


 

Broarna i Madison County är en av vår tids mest älskade kärlekshistorier.

Robert James Wallers bästsäljande roman släpptes 1992 och har sedan dess översatts till över 50 olika språk och sålts i mer än 60 miljoner exemplar världen över. 1995 kom den ikoniska filmatiseringen med samma namn, med Meryl Streep och Clint Eastwood i huvudrollerna.

Musikalen är skriven av Jason Robert Brown och Marsha Norman, och vann hela fem Tony Awards när den gick på Broadway 2014, bl.a för Bästa Musik.

I Sverigepremiären av Broarna i Madison County på Maximteatern i Stockholm spelas huvudrollerna av Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg, bl.a kända från succéföreställningen Från Broadway till Duvemåla. I övriga roller syns Petra Nielsen, Joachim Bergström, Dan Bratt och Janna Yngwe.

För regin står Rikard Bergqvist som bland mycket annat arbetat på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Göteborgsoperan. Han har de senaste åren gjort hyllade föreställningar som Hair, Trollflöjten, My Fair Lady, Rigoletto, The Last Five Years och Carmencita Rockefeller.