FJohnson

VIKTORIA TOCCA är utbildad vid Ballettakademien i Göteborg och har av amerikansk musikpress sagts ha en av vår generations vackraste röster. Hon fick bland annat stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som kejsarinnan Sissi vid världspremiären av musikalen Ludwig II i Tyskland år 2000, och hon är en av de yngsta sångerskorna någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber för huvudrollen som Christine i Phantom of the Opera – en roll hon axlade under två år i Köpenhamn.

2016 nominerades Viktoria i hela 18 kategorier vid den årliga prisgalan Indie Music Channel Awards i Los Angeles – varav hon tog hem segern i sju klasser, bland annat ”Årets album”.

Sedan dess har vi kunnat se Viktoria i den hyllade musikalkonsertturnén Från Broadway till Duvemåla, som spelas runt om i Sverige inför fulla hus sedan våren 2016 – en föreställning hon även producerar.

www.viktoriatocca.com

RKincaid

DANIEL SJÖBERG är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har erfarenhet från såväl teater och musikal som film och tv. Han har bland annat spelat Jesus i Jesus Christ Superstar och Amadeus i pjäsen med samma namn. I Stockholm har man kunnat se Daniel i ett flertal produktioner på Stockholms Stadsteater, däribland Du kan kalla mig mamma, GG, Mor kurage och Henrik IV, samt i en av huvudrollerna i Ted Gärdestad-musikalen Sol, vind & vatten på China Teatern.

2005 gestaltade han fotbollslegendaren Nacka Skoglund i pjäsen Artisten – Storyn om Nacka Skoglund på Nya Casinoteatern i Stockholm. I Globen har man kunnat se honom i rollen som Huxley i föreställningen Walking with Dinosaurs 2009 och 2012. På TV har han bland annat medverkat i långköraren Rederiet, samt de två BECK-filmerna Rum 302 och Familjen.

Sedan våren 2016 har man även kunnat se Daniel i succéföreställningen Från Broadway till Duvemåla som turnerat runt om i Sverige.

www.danielsjoberg.se

robert-alt

MATHIAS EDENBORN är en av Tysklands absolut största musikalstjärnor som för första gången på nästan 20 år återvänder till den svenska musikalscenen för ett gästspel i Broarna i Madison County.

Mathias har en imponerande meritlista med roller som Radames i den tyska originaluppsättningen av Elton Johns ”Aida”, den prestigefulla rollen som Fantomen i ”The Phantom of the Opera” i Hamburg, Benvolio i ”Romeo och Julia” samt Javert i ”Les Misebrables”. Senast sågs han i huvudrollen i musikalen ”Ghost” i Berlin.

Mathias kommer att ta över den manliga huvudrollen som Robert i under sista helgen i Malmö.

www.mathias-edenborn.com

Joachim Bergström
Bud Johnson

JOACHIM BERGSTRÖM är sångare och musikalartist och har medverkat i flera musikaler på GöteborgsOperan och Malmö Opera såsom West Side Story, Skönheten & Odjuret, The Rocky Horror Show, Hair samt Carmencita Rockefeller.
 
I Stockholm såg vi honom senast på Göta Lejon i föreställningen Elvis Cash the Killer & Me, samt tillsammans med kollegorna Rennie Mirro och Karl Dyall i High Society i Vita Bergsparken med Stockholms blåsarsymfoniker.
 
Joachim har spelat in två soloalbum. Han var dessutom sångare i Let’s Dance 2013 och tilldelades Monica Zetterlund-stipendiet 2010.
 
www.joachimbergstrom.se

Marge

PETRA NIELSEN är en av Sveriges största musikalstjärnor. Under 80- och 90-talet sågs hon i otaliga huvudroller på musikalscenerna i Stockholm, så som Chinateatern, Oscarsteatern och Intiman i musikaler som Cats, Grease, Fame och Cabaret. Till hennes största succéer hör rollen som Roxie Hart i musikalen Chicago, som hon spelade på Oscarsteatern i Stockholm. För den prestationen vann hon Guldmasken för tredje gången och fick även spela rollen både på West End i London och Broadway, New York.

På TV har vi sett Petra som polisen Anna Holt och i produktioner som Hassel och Kvinnor emellan. På film känns hon bl.a igen från Polismördaren, Pillertrillaren och Frostbiten. Petra har också medverkat i Melodifestivalen med låten Tango, tango och senast sågs hon som Morticia i musikalen Familjen Addams på Lorensbergsteatern i Göteborg och på Östgötateatern.

Charlie

DAN BRATT är utbildad vid Teaterhögskolan o Malmö och har arbetat många år på bl.a. Östgötateatern och Malmö Stadsteater. Han har också medverkat i otaliga filmer och Tv-serier – nu senast i Svt:s Våra Vänners Liv.

Han anlitas flitigt som röstskådespelare i både Tv-serier och film, bl.a. hörs han som Professor Kalkyl i Tintin, Obi-Wan Kenobi i Star Wars: the Clone Wars och Grimlock i Transformers: Robots In Disguise.

På Musikalscenen har han bl.a. medverkat i Bröderna Lejonhjärta på Göteborgsoperan, Sound Of Music på Göta Lejon, Sugar – I Hetaste Laget på Oscarsteatern och Dirty Dancing på Chinateatern.

www.danbratt.se

Marian1

JANNA YNGWE är utbildad i London vid Guildford School of Acting och Millennium Performing Arts.

I London har hon medverkat i flertalet pjäser och musikaler, däribland The Great Gatsby, Hutch och The Christmas Carol. Hon gjorde debut på West End 2009 i pjäsen Dorian Gray som en av huvudrollerna, Sibyl Vane. Hon har även medverkat i musikalen Wicked i Tyskland i rollen som Nessarose och i Göteborgsoperans produktioner av Kristina från Duvemåla och nu senast Hair.

Janna har turnerat internationellt med Londonbaserade grupperna Lip Factory och Vocal Orchestra. Hon är även artist och låtskrivare och har synts på både film och på TV.

MOA PELLEGRINI går för närvarande på Balettakademiens musikallinje i Stockholm. Hon har sedan tidigare en examen från Scengymnasiet St Erik.
 
Utanför skolan har Moa tillsammans med andra elever satt upp egna musikalkonserter och har bland annat varit förband/vip-underhållning för Jonas Gardell. Hon är även en frilansande sångerska och har arbetat som sagoberättare på bibliotek runt om i Stockholm
 
Moa Pellegrini medverkar i Broarna i Madison County i egenskap av praktikant från Balettakademiens musikallinje i Stockholm.

MATTIAS DISMAN inledde sin musikaliska resa redan i tidig ålder när han intresserade sig för körsång och dans. Gymnasieåren tillbringades på en estetisk musiklinje och kröntes med en uppsättning av Grease där Mattias gjorde rollen som Danny Zuko. 
 
Som dansare har Mattias kunnat ses i flertalet produktioner, däribland Harry Potter, Kalle i chokladfabriken och Lejonkungen. Han är även sedan 2015 anställd som aktör och parkunderhållare på Parken Zoo i Eskilstuna.

Mattias Disman medverkar i Broarna i Madison County i egenskap av praktikant från Balettakademiens musikallinje i Stockholm.

JOSEPHINE BETSCHART är frilansande sångerska, skådespelerska och musikalartist med en bakgrund från bland annat Kungliga Musikhögskolan och Teaterhögskolan i Stockholm.

Hon har medverkat i föreställningar som Jesus Christ Superstar på Göta Lejon, Rasmus på luffen och Karlsson på taket smyger igen på Oscarsteatern och senast kunde vi se henne som Pippi i familjeföreställningen Pippi Långstrump på de sju haven.

Josephine har varit regiassistent på ett flertal föreställningar och har själv regisserat flera shower och familjeteaterföreställningar. Hon är dessutom konstnärlig ledare för Trosa Sommarteater, som hon startade 2016.

I Broarna i Madison County medverkar Josephine Betschart förutom i ensemblen även som regiassistent till vår regissör Rikard Bergqvist.

www.josephineb.se

Jonathan-Bjorck1

JONATHAN BJÖRCK är ursprungligen från Varberg och utbildad vid Show och musikal-linjen vid Markaryds folkhögskola. Han går just nu sitt andra år på Balettakademien i Göteborg.

Jonathan har medverkat i inte mindre än 12 musikaler på Varbergs teater, där han bland annat spelat roller som Anthony i Sweeney Todd och Joe Gillis i Sunset Boulevard.

Jonathan Björck medverkar i Broarna i Madison County i egenskap av praktikant från Balettakademiens musikallinje i Göteborg.

HANNA BOQUIST är nyligen utexaminerad musikalartist från Balettakademien i Göteborg. Hon sågs senast som Nathalie i musikalen All Shook Up på Kristianstads Teater. Innan dess har hos spelat roller som Cathy i musikalen The Last 5 Years på Varbergs Teater, Rizzo i Grease och titelrollen i Evita

Hanna har även arbetat som frilansande sångerska sedan 2010 och därmed stått på stora som små scener runt om i Sverige både som popartist, musikalartist och konferencier i olika sammanhang.

2016 mottog hon Från Broadway till Duvemålas Musikalstipendium  och under våren 2017 kunde hon ses som gästsolist vid ett flertal av konserterna på deras turné runt om i Sverige.

I Broarna i Madison County medverkar Hanna Boquist förutom i ensemblen även som understudy till Janna Yngwe i rollen som Marian.

www.hannaboquist.com

OSCAR COLLIN är frilansande sångare, pianist, kompositör, sångpedagog och musikalartist. Han är även utbildad sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och arbetar som lärare/musikalisk ledare på Balettakademien i Stockholm.

Han har på musikalscenen bland annat medverkat i musikalen Les Misérables i både Åbo och Aarhus och varit återkommande gästsolist i succéföreställningen Från Broadway Till Duvemåla.

Sedan 2011 har Oscar skrivit film- och tv-musik till produktioner runt om i Europa samt till ett flertal dansföreställningar.

PIA TERNSTRÖM är utbildad på Högskolan för scen och musik (HSM) i Göteborg och gjorde 2016 sin debut på den stora teaterscenen i rollen som Sheila i Hair på GöteborgsOperan.

Pia gjorde sin praktik på Göteborgs Stadsteater, och på HSM har hon bland annat setts i roller som Desirée Armfeldt i Sommarnattens leende, Jacks mamma i Into the Woods  och Lucía Beltrán i Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott.

ELIN UVIA SALAS är utbildad vid SMI:s musikalutbildning i Stockholm där hon examinerade 2016. Samma år gjorde hon rollen Joanne i musikalen Rent på Prismateatern i Hässelby.

Elin är sångerska i coverbandet Svingit samt medlem i Duvemålakören. Hon har även en stor passion för salsamusik och sjunger i ett salsaband.

Regi

RIKARD BERGQVIST är dramatiker, regissör och skådespelare, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har bl a arbetat på Malmö Stadsteater, Skånska Teatern, Riksteatern, Stockholms Stadsteater, Pistolteatern, Dramaten och Wasa Teater i Finland.

För GöteborgsOperan har Rikard skrivit och regisserat musikteaterpjäserna Zvea, Kråksång och Grymt!, samt svarat för bearbetning, översättning och regi av musikalerna Stoppa Världen! – Jag vill kliva av, The Rocky Horror Show, My Fair Lady, The last five years, Carmencita Rockefeller – prinsessa av Japan och Hair.

Som manusförfattare har han skrivit för ett flertal olika TV-serier, däribland Rederiet (SVT), Tre Kronor (TV4), S:t Mikael (SVT) och Sjätte dagen (SVT).

MIKAEL LITTWOLD är musiker, låtskrivare, producent och musikpedagog med en lång karriär inom musikens värld. Efter att ha utbildat sig till sångpedagog och musiklärare på Kungliga Musikhögskolan hamnade han i Täby där han startade den estetiska utbildningen på Tibble gymnasium 1993 med inriktningarna musik, bild och musikal.

Ett flertal svenska musikalartister har sedan dess fått sin grundutbildning på Tibble gymnasiums musikalutbildning under Mikaels ledning, däribland Cecilia Wrangel, Annika Herlitz, Pia Ternström, Emil Schillén, Andreas Wilson och Viktoria Tocca. På Tibble teater har Mikael även varit kapellmästare för inte mindre än 24 musikalproduktioner.

1994 skrev han vinnarlåten Stjärnorna i den svenska Melodifestivalen och deltog även i samma tävling 1996 med låten Tårar från himlen. År 2000 tilldelades han utmärkelsen Årets låt på Svensktoppen för låten Här kommer kärleken med Idolerna.

Som producent och låtskrivare har Mikael Littwold jobbat med artister som Viktoria Tolstoy, Charlotte Perrelli och Kalle Moraeus. Som musiker har han spelat med bland andra Mats Ronander, Mikael Rickfors och Lasse Lindbom.

CAMILLA EKELÖF koreograferar för musikteater, teater och opera på institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland m fl. Hon är utbildad vid Danshögskolan, nuvarande Dans- och cirkushögskolan-DOCH, i Stockholm, samt i New York, där hon även arbetade som dansare under flera år. Under 7 år var Camilla dessutom konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst.

Hennes verk har spelats på Moderna Dansteatern, Orionteatern, Zebra Dans och Dansens Hus i Stockholm samt på teatrar i Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, England, Kenya och Tanzania. Under många år har hon samarbetat med scenkonstnärer från Kenya, Uganda och Tanzania och där skapat ett flertal dansproduktioner. 2010 startade hon streetdancekompaniet DDI-Dar es Salaam Dance International

Vidare har Camilla Ekelöf arbetat som kursledare på bl a DOCH, varit repetitör/koreograf assistent på Skånes Dansteater, undervisat och koreograferat på Balettakademien i Stockholm och i Göteborg samt på Iwanson i München. Hon är anlitad som gästlärare, coach och mentor i koreografi både i Sverige och internationellt.